Zwangerschapsconsult

Tijdens dit consult geef ik je specifieke informatie ter voorbereiding. Dit kan zijn omdat je het belangrijk vindt om meer te weten over borstvoeding of wanneer er bijzonderheden zijn. Mogelijke bijzonderheden zijn: een tweeling, een borstoperatie in het verleden, suikerziekte, medicijn gebruik, geplande keizersnede of moeizame borstvoeding bij een eerder kind. Het consult vindt plaats bij jullie thuis of bij je verloskundigenpraktijk en zal ongeveer 1 uur duren.

Eerste consult

Een eerste consult vindt plaats na de bevalling. Dit kan zijn omdat het nog niet helemaal wil lukken of het anders is dan je van te voren verwacht had. Daarnaast is het mogelijk dat er zich complicaties voordoen zoals te veel gewichtsverlies bij je kind, weinig productie, pijn bij het voeden, spruw of borstontsteking. Je krijgt na afloop advies en een plan van aanpak. Het consult vindt plaats bij jullie thuis en zal ongeveer 1,5 uur duren. 

Vervolgconsult

Vaak is één huisbezoek en telefonische nazorg genoeg om de borstvoeding weer te doen slagen. Maar soms is het probleem te gecompliceerd of heb je behoefte aan extra zorg of ondersteuning. Het is dan altijd mogelijk om een vervolgconsult af te spreken. Ook dit consult vindt plaats bij jullie thuis en duurt ongeveer 30 minuten.

Telefonisch- of mailconsult

Soms heb je een korte of eenvoudige vraag, waarbij er  geen observatie van een voeding nodig is. Dan is een telefonisch- of mailconsult  genoeg, je hebt dan snel antwoord en hulp.


Tarieven

Zwangerschapsconsult: € 55,00
Eerste consult (incl. telefonische nazorg) : € 100,00

Vervolgconsult: € 55,00
Kolfconsult: € 50,00
Telefonisch of mail consult: € 15,00
Vragen of advies voor zorgverleners: Gratis

Deze kosten zijn inclusief BTW en reiskosten tot 20 km, daarboven geldt een toeslag van €0,25 per km.

Vergoedingen

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij je eigen zorgverzekeraar of er een vergoedingsregeling voor lactatiekundige zorg is opgenomen. Hier vind je een lijst met voor een compleet overzicht van de vergoedingen van de zorgverzekeraars voor 2019.

Verwijzingen

De zorgverzekeraar vergoedt de lactatiekundige zorg in sommige gevallen alleen als er wordt verwezen door een zorgverlener, bijvoorbeeld consultatiebureau, huisarts of verloskundigen. Indien je dit nodig hebt, laat het weten en ik zend je deze toe.