Over mij

Mijn naam is Shirley ten Ham, ik ben getrouwd en samen met onze twee kinderen wonen wij in Waalre. 


In 2008 ben ik afgestudeerd als verloskundige in Maastricht. Na mijn afstuderen heb ik in verschillende verloskundigenpraktijken gewerkt. Tot in 2011, toen heb ik de stap genomen om als klinisch verloskundige te gaan werken. Ik werk nog steeds met veel plezier, enkele diensten in de maand, als klinisch verloskundige in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.

In 2012 ben ik de opleiding tot lactatiekundige gaan volgen. Borstvoeding heeft mij altijd geïnteresseerd en gefascineerd. Ik kreeg niet alleen meer kennis en kunde, maar ook vooral enthousiasme om moeders en baby's te helpen en te begeleiden bij borstvoeding! En zo ontstond Ma-de-liefste.


In 2015 ben ik zelf moeder geworden van onze zoon en later kregen we er nog een dochter bij. In deze bijzondere tijd heb ik zelf mogen ervaren hoe het is voor een moeder om borstvoeding te geven. En ja het is soms investeren, ook dat heb ik ervaren. Maar een investering die je veel oplevert.


Moeder, Verloskundige en Lactatiekundige 

Shirley ten Ham

"Dankzij de snelle komst en goede begeleiding van Shirley net op het nippertje een borstontsteking weten te voorkomen! Naast het prettige huisbezoek ook hele fijne telefonische nazorg. Ik zou iedere moeder adviseren om contact op te nemen als je twijfels of een probleem hebt mbt de borstvoeding."

 "Fijne lactatiekundige!! Luistert goed naar je verhaal en denkt met je mee. Heeft veel goede tips. Zeker aan te raden."

"Op een erg fijne, prettige en laagdrempelige manier geholpen en begeleidt door Shirley. Door juiste en uitgebreide informatie bij de intake ben ik goed voorbereidt mijn borstvoedingsavontuur ingegaan. Heb daarna verschillende keren zowel live, telefonisch en per mail een erg fijn contact met Shirley gehad. Mede dankzij haar kan ik mijn dochter al ruim 2 maanden borstvoeding geven!"

"Shirley heeft mij van goede passende adviezen voorzien. Ze houdt rekening met je situatie en wensen. Bereikbaarheid is top en ook na het consult kun je haar vragen stellen via bv Whatsapp. Ik zal haar van harte aanbevelen aan iedereen met vragen over borstvoeding."

 "Wij zaten met onze handen in het haar voor wat betreft de borstvoeding. Ma-de-liefste oftewel Shirley heeft ons zoveel meer duidelijkheid gegeven. En alle tips en tools hebben goed uitgepakt, we zijn zoveel gegroeid als gezin na 1 avondje met Shirley! Echt een aanrader voor ieder gezin die struggled met borstvoeding of gewoon vragen heeft hierover."

"Binnen 24 uur een afspraak gekregen wat erg fijn was. Binnen een dag was het "probleem" al opgelost en goed telefonisch contact en verdere hulp gekregen. Duidelijk advies/uitleg en op maat, wordt meegekeken op een fijne manier en er is alle tijd voor vragen en verder hulp."

"Heel deskundig en professioneel maar tegelijk zo warm en toegankelijk dat het voelt alsof je een vriendin op visite hebt. Bedankt voor je hulp en advies Shirley!"

"Dankzij Shirley heb ik de moed gehouden om door te gaan, zonder haar was ik allang gestopt met bv. Het was een moeilijke tijd waar ik ff doorheen moest, maar dankzij Shirley nu al 6+ maanden bv!"

Samen sterk voor borstvoeding

Borstvoeding geven doe je nooit alleen. Als je onzekerheden voelt, twijfel ervaart of problemen ondervind dan zijn er deskundige die je kunnen helpen. 

Ik probeer als lactatiekundige naar je te luisteren, je te begrijpen en je wensen na te streven. Mijn kennis en kunde breng ik over op maat, wat bij jullie past. Samen zoeken we naar oplossingen en maken we een plan. Ik ben er voor je bij problemen bij het geven bij borstvoeding. Samen komen we een stuk verder...